Racerapport: Omloop van Borsele UCI 1.1

För en gångs skull så lyckades vi stå rätt långt fram i startfållan igår! Eftersom det var helt platt och väldigt öppet så var vinden en stor faktor att ta med i beräkningen och på förhand kunde man ana att de större lagen skulle sätta av i en hejdundrande takt för att bli av med så många som möjligt. Smala vägar för det mesta återigen så svårt att skapa ”vingar” i vinden också…

Jag kom iväg bra tyckte jag, satt högt och höll bra position. Det tog dock inte så lång tid innan jag fick börja slita ordentligt. Det sprack av och gick ihop igen, sprack av och gick ihop. Jag slet och slet men halkade hela tiden längre och längre ner i fältet. Jag kommer ihåg hur jag tog i allt vad jag kunde men kom inte en millimeter närmare hjulet framför. Inget pang-pang i benen, snarare kändes det som en dieselmotor. Jag hade behövt det där lilla extra axet för att hålla mig kvar men det fanns inte tyvärr. Jag fick släppa och se mig själv bli upphämtad av en andraklunga istället.

Jag ändrade målsättning och fick göra det bästa av det som var. Det var ganska uppenbart att vi inte skulle lyckas köra in de som var framför men eftersom man riskerar att bli avplockad om man är för långt efter täten så var vi ändå tvungna att köra på. Jag drog mitt strå till stacken och gjorde vad jag kunde för att hålla gas i gruppen och vi fick snurra klart i alla fall.

IMG_4523

Jag tänker inte analysera det hela så mycket djupare, utan tar det lugnt ett par dagar nu och laddar batterierna för nästa utmaning som blir Gracia Orlova med landslaget i slutet på veckan!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.