Göteborgshelg

Blev upplockad av 2x Jesper i fredags eftermiddag på jobbet. Vi styrde söderut och fick med oss även Marika på vägen och var komplett trupp till Göteborg! Helgen skulle innehålla såväl CX-SM som sista deltävlingen i CX-Cupen och vi hade redan på förhand bestämt att det hela skulle bli episkt roligt!

saramarikaUV

Uppvärmning. Foto: http://www.jeppman.com

På lördagen satt vi i godan ro och åt frukost när någon plötsligen ser på klockan och konstaterar att vi MÅSTE åka om 5 minuter. Ingen har packat eller borstat tänderna så det blir en jädra fart på oss. Missen till trots hinner jag och Marika (som startar före grabbarna) ta ett varv på banan innan våran egen start!

Själva loppet är ett töcken av maxpuls, lera, svåra svängar och publikens hejarop. Det är så sjukt kul och sanslöst jobbigt. Och sen är det plötsligen över. Konstaterar att jag flåsat in på en 5e-plats tätt följd av Marika på en finfin 6e-plats. Vi är båda nöjda och glada och njuter sedan av att heja fram grabbarna som även de gör ett grymt bra jobb!

 

Lördagskvällen ägnades åt att gå på Lisebergs julmarknad, vinna ett helrör Center och kramas med tomten!

nisse

Foto: Tomtens nisse

Söndagens race hade lite senare start och vi var mer välplanerade. På plats i tid och vi hann syna banan lugnt innan uppställning. Vi kunde lätt konstatera att gräset hade hunnit bli rätt mycket mer uppkört sedan dagen innan och att det skulle bli riktigt tungtrampat på sina håll.

Redan på första varvet hade jag problem och fick slita oerhört för att plocka till mig bättre placeringar. Jag tvingades ofrivilligt att cykla och springa om vartannat i leran. Några svordomar senare och med klokare tankar i huvudet gick de avslutande varven bättre och jag tog mig in på en fin 4e-plats. Återigen tätt följd av grymma Marika. Vilken fantastisk 08-insats! 🙂

Grabbarna körde även de bra och ena Jesper lyckas klämma sig in på totalpallen i cupen med! 6a eller 7a är tydligen inte helt klart än då det verkar som att poängräkningen inte stämmer..

 

 

Efter ett snabbt matstopp i Borås brände vi hem på rekordtid och jag kunde somna med ett brett leende på läpparna. Tack alla inblandade för en kanonhelg och bra avslut på en fin säsong!

 

2 tankar på “Göteborgshelg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.